Owsiane placki z bananem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płatki owsiane

    1 szklanka
  • banan

    1 szt
  • wrzątek

    1 szklanka
  • ziarna sezamu

    1 garść
  • słonecznik łuskany

    1 garść
  • olej kokosowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Płatki zalewamy wrzątkiem, mieszamy i odstawiłam na 15 min. Kiedy płatki wchłoną wodę dodajemy banana rozgniecionego widelcem, sezam oraz słonecznik. Odstawiamy na 5 min, w tym czasie rozgrzewając olej na patelni.

Nakładałam na rozgrzany na patelni olej. Smażymy aż do zbrązowienia- najlepsze są dobrze wysmażone, wtedy są chrupiące.
Podajemy z ulubionymi dodatkami- owocami, dżemem lub syropem

Smacznego!
W oczekiwaniu na powrót mojej połówki, próbuję nowych sposobów na płatki owsiane, by urozmaicić je w codziennej diecie. Polecam w tym wydaniu. Do smażenia polecam używać oleju kokosowego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renataj 14.03.2015 21:24
Fajny pomysł - warto wypróbować.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat