Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owsiane ciasteczka z orzechami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
orzechy włoskie pół szklanki
margaryna 7 łyżek
orzechy nerkowca 1 garść
orzeszki ziemne 1 garść
sezam 2 łyżki
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
miód 6 łyżek
skórka z cytryny 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Owsiane ciasteczka z orzechami

Margarynę rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do ostygnięcia. Wszystkie orzechy drobno siekamy. Mąkę pszenną przesiewamy do miski, następnie dodajemy pozostałe składniki i dokładnie łączymy wszystkie składniki za pomocą dłoni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. W dłoniach formujemy ciasteczka i układamy na blaszce. Piekarnik rozgrzewamy. Blaszkę wkładamy do piekarnika i pieczemy w 170 stopniach przez 15-20 min, aż ciasteczka będą rumiane. Smacznego:-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak