Owsiane ciasteczka z orzechami

Owsiane ciasteczka z orzechami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    1 szklanka
  • orzechy włoskie

    pół szklanki
  • margaryna

    7 łyżek
  • orzechy nerkowca

    1 garść
  • orzeszki ziemne

    1 garść
  • sezam

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    0,5 łyżeczki
  • miód

    6 łyżek
  • skórka z cytryny

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę rozpuszczamy w rondelku i odstawiamy do ostygnięcia. Wszystkie orzechy drobno siekamy. Mąkę pszenną przesiewamy do miski, następnie dodajemy pozostałe składniki i dokładnie łączymy wszystkie składniki za pomocą dłoni. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. W dłoniach formujemy ciasteczka i układamy na blaszce. Piekarnik rozgrzewamy. Blaszkę wkładamy do piekarnika i pieczemy w 170 stopniach przez 15-20 min, aż ciasteczka będą rumiane. Smacznego:-)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat