Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

owocowa polewa porzeczkowa do naleśników

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada gorzka 1 tabliczka
czerwone porzeczki 20 dkg.
cukier puder 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: owocowa polewa porzeczkowa do naleśników

czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej,porzeczki obrać umyć i rozgnieć widelcem dodać cukier puder i wymieszać,wszystko połączyć z rozpuszczoną czekoladą i smarować naleśniki a następnie zwijać w rulon,możemy też użyć tej polewy do polania ciasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak