Ostry sos pomidorowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • cebula

    2-3 szt
  • seler

    1/2 szt
  • czosnek

    3-4 ząbki
  • olej

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane cebule i seler pokroić na kawałki i ugotować do miękkości.Przestudzić,zmiksować i przetrzeć przez sito.Dodać koncentrat pomidorowy,olej i przeciśnięty przez praskę czosnek.Przyprawić do smaku solą,cukrem,pieprzem i papryką.Podawać do potraw mącznych lub rybnych,na zimno lub na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 24.10.2012 07:40
taki lubię
Krystyna32 18.09.2012 09:06
extra
Wacław 16.06.2012 13:49
puch ten sos,coś dla mnie
junox 09.12.2011 10:36
pyszny
Justa32 24.09.2011 10:28
smaczny
IZABELA29 04.08.2011 16:22
czasem robię ostry jak za bardzo doprawię ,tak normalnie to nie ,bo dzieci nie chcą jeść .
ben-ka 19.05.2011 15:55
świetne!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat