ostry dip z kraba

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • chudego twarożku

    225 g
  • mięsa kraba z puszki, odsączonego

    115 g
  • drobno pokrojone szalotki cebule

    2 szt
  • sosu worcester

    3 krople
  • sok z cytryny

    1
  • sól, pieprz

    1 szczypta
  • czosnek

    1 ząbek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Piekarnik nagrzać do 150 st.

2. W żaroodpornym naczyniu wymieszać wszystko. Przykryć. Piec w piekarniku 20 min.

3. Dip przełożyć do naczynia do robienia fondue z czekolady. Podawać na gorąco ze świeżymi warzywami i krakersami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bercik1 06.11.2011 23:51
Ciekawy, lubię mięso kraba
Marysia 27.07.2011 10:11
fajne
Tomek13 18.05.2011 22:39
super
agogo2 18.05.2011 22:31
dobre
ronald88 13.04.2011 11:28
pycha
kasiaw 21.02.2011 14:19
ja również od krabów z daleka
Barbara55 03.02.2011 14:31
z krabami wolę nie zaczynać

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat