Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostrobok z rusztu

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ostrobok 4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ostrobok z rusztu

Rybę oczyszczamy, wycinamy ogon, głowę, myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Posypujemy solą i pieprzem. Odstawiamy na 2-3 godziny w chłodne miejsce. Spryskujemy oliwą i zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy na ruszcie ok. 30 minut po 15-20 minut z każdej strony. Smak zniewalający.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 06.08.2013 13:18
muszę zrobić taką rybkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak