Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostra zupa rybna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

oliwa 3 łyżki
cebula biała 4 sztuki
ząbki czosnku 4 sztuki
papryczka chili 1-2 sztuki
zielona papryka (świeża) 1 sztuka
wywar rybny 1,5 litra
majeranek 2 łyżeczki
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 0,5 łyżeczki
świeże krewetki 100 gram
świeża pietruszka 1 łyżka
sól do smaku
tabasco do smaku
dorsz 700 gram
pomidory w puszce 400 krojone
papryka czerwona 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ostra zupa rybna

1. Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni lub w garnku, dodaj pokrojoną cebulę, czosnek i papryczkę chilli. Przykryj patelnię i gotuj około 8-10 minut do miękkości. Dodaj pokrojoną czerwoną i zieloną paprykę i dalej gotuj do miękkości.

2. Przełóż zawartość patelni lub garnka do blendera, dodaj puszkę pokrojonych pomidorów i zmiksuj razem.

3. Zmiksowane warzywa ponownie przełóż do garnka, dodaj wywar z ryby,majeranek i pieprz cayenne. Doprować do wrzenia, następnie zredukuj temperaturę do minimum i gotuj około 10 minut.
Dodaj sól do smaku, przemieszaj, dodaj pokrojoną rybę i krewetki i dalej gotuj na małym ogniu następne 10 minut.

4. Dodaj pokrojoną świeżą pietruszkę. Rozlej do misek i przypraw tabasco i czarnym pieprzem w zależności od upodobania

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 29.07.2013 22:28
napewno smaczna
Bernadeta1 29.07.2013 13:14
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak