Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oscypki zapiekane z żurawiną i porcją warzyw.

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oscypki 160 g
sałata 200 g
ocet winny 20 g
sos francuski
pomidorki koktajlowe 120 g
pestki dyni 10 g
słonecznik łuskany 10 g
pestki dyni 10 g
sezam 5 g
orzechy włoskie 30 g
chleb 100g
serek topiony
sól
żurawina
oliwa 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Oscypki zapiekane z żurawiną i porcją warzyw.

Oscypki wkładamy na 20 minut do piekarnika. Pieczemy przez ok 20 minut. W tym czasie mieszamy miks sałat z sosem.
sos- do kubka wlewamy oliwę ocet i troszkę wody mieszamy z sosem francuskim. Na patelni z łyżeczką masła blanszujemy ziarna.
Na wymieszaną z sosem sałatę sypiemy ziarna, orzechy, kładziemy pomidorki koktajlowe.
Z piekarnika wyciągamy ser. Kładziemy na niego konfiturę żurawinową.
Pumpernikiel smarujemy delikatnym serkiem śmietankowym.
Na sam koniec nic innego nie pozostaje jak życzyć

smacznego:)


zapraszam na mojego bloga: kokieteriasmaku.blogspot.com

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 08.05.2013 21:36
lubię cieplutkiego oscypka :)
IwonaDD 08.05.2013 12:33
pyszne to !!!!!!
Joanna46 16.02.2013 21:24
pycha
Gracer 16.02.2013 19:13
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak