Orientalny indyk

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    4 szt
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • sos słodko-osty

  • indyk

    0,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso dzielimy na części. Cebulę kroimy w pióra i lekko dusimy na patelni, dodajemy mięso. Podlewamy wodą i dusimy do miękkości. Gdy mięso jest miękkie dodajemy sól, pieprz oraz sporo sosu tao tao. Sos zagęszczamy mąką ziemniaczaną. Gotowe!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bami 23.10.2011 23:49
Naprawdę apetyczne danie :)
magical66 27.06.2011 17:00
lubię takie orientalne nowości
Mysiunia 13.03.2011 09:26
z chęcią bym spróbowała, bo wygląda smacznie:)
Karolcia12 09.12.2010 10:08
musi być dobre :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat