orientalna zupa z brzoskwiń

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • brzoskwinie

    70 dkg
  • piersi z kurczaka

    40 dkg
  • czosnek

    2 ząbki
  • sok z cytryny

    1 szt
  • skórka z cytryny

    1 szt
  • miód

    1 łyżka
  • imbir starty

    1 łyżka
  • cebule dymki

    2 szt
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

  • rosół z kurczaka

    1,5 litra
  • ryż

    1 (ugotowany na sypko)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka myjemy skrapiamy sokiem z cytryny posypujemy solą i pieprzem i wkładamy na godzinę do lodówki po tym czasie kroimy w paski.Bulion gotujemy z roztartym z solą i pieprzem czosnkiem,dodajemy pokrojone mięso,miód otartą skórkę z cytryny i gotujemy na małym ogniu 15 min.Brzoskwinie przelewamy wrzątkiem obieramy ze skóry i wyciagamy pestki i kroimy w kostkę i razem z ugotowanym ryżem i pokrojoną dymką i imbirem dodajemy do zupy mieszamy i gotujemy jeszcze 7 min.Pod koniec gotowania doprawiamy do smaku sokiem z cytryny solą i pieprzem i miodem.Posypujemy natką pietruszki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat