Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orientalna jarzynowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewki 3
ziemniaki 4
por (biała część) 1
cebula biała 2 szt
kiełki fasoli mung garść
pędy bambusa z puszki 100 g
selera kawałek
pół czerwonej papryki
śmietana 18-procentowa 4 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
bulion drobiowy 2 szklanki
sos sojowy 2 łyżki
sól
pieprz Prymat
Przyprawa curry orientalna Prymat
Majeranek suszony Prymat
grzyby mun 50 suszone

Przepis i sposób przygotowania na: Orientalna jarzynowa

Grzyby mun zalać wodą, odstawic. Marchew i seler pokroić w słupki, paprykę w paski, cebulę i por posiekać drobno, ziemniaki obrać i pokroić jak do zupy, w grubą kostkę. Zalać bulionem drobiowym, postawić na ogniu. Gotować 10 minut, dodać grzyby. Kiedy ziemniaki zmiękną, dodajemy kiełki fasoli mung, pędy bambusa, a po chwili równiez zahartowaną śmietanę. Przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i curry, gotujemy kilka minut, dodajemy sos sojowy i posiekaną natkę pietruszki. Jeśli chcemy, możemy zupę zagęścić mąką pszenną rozrobioną w zimnej wodzie i pogotować jeszcze chwilę w takiej postaci razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pomocnik 10.07.2013 18:50
super przepis
cukiereczek 10.07.2013 17:21
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak