Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Orientalna fasolka szparagowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 500 g
imbir 2 cm
ząbki czosnku 2 szt
szalotka 2 szt
papryka czerwona 1 szt
oliwa 4 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
sos ostrygowy 1 łyżka
przyprawa chińska 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Orientalna fasolka szparagowa

Fasolkę oczyszczamy, obgotowujemy w osolonym wrzątku przez około 10 min, odcedzamy.

Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany imbir, czosnek i szalotki.
Następnie wrzucamy fasolę, pokrojoną w kostkę paprykę, dodajemy sosy i przyprawę.
Chwilę razem smażymy.
Podajemy jako dodatek lub samodzielną przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

R'n'G Kitchen 21.06.2017 16:28
:P :D Haha :D
adelajda 21.06.2017 12:39
zabieram przepis do wypróbowania
Ewa Wojtaszko 21.06.2017 12:37
czyli coś co lubię :)
ilka01 21.06.2017 10:59
super przepis :)
Kardamonovy 21.06.2017 09:57
O, mój talerz :D.
Krzysztof15 21.06.2017 06:29
super fasoleczka
Stenka 20.06.2017 22:20
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak