Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Oponki mojej babci

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 500 g
mąka 500 g
jajko 1 szt
cukier 4-5 łyżek
olej do smażenia
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Oponki mojej babci

Na stolnicy zagnieść ciasto z mąki, sera, jajka, cukru i sody. Wałkujemy ciasto na ok 1,5 cm i wycinamy szklanką okrągłe kółka, a w środku robimy dziurki. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy oponki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 23.01.2014 00:07
Pyszne :-) ale już ich dawno nie jadłam
JOANNA16 22.01.2014 18:18
mmmm pyszności))))
dada 22.01.2014 09:55
mniam mniam :-)tez poproszę
Czyki 22.01.2014 08:15
Takie oponki, to jest smak:)
eMMe 21.01.2014 22:32
Mmm super przepis:)
treonina 21.01.2014 21:02
muszę kiedyś spróbować 
Aannkaa82 21.01.2014 20:40
Moja pierwsza myśl „Strasznie chudziutkie te oponki” :) Uwielbiam oponki a Twoje na pewno są pyszne. Muszę kiedyś zrobić takie cieniutkie :) Na pewno są cudownie chrupiące.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak