Opieńki marynowane

Opieńki marynowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • opieńki

  • woda

    1,5 l
  • ocet

    1,5 szklanka
  • sól

    szczypta
  • cukier

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby umyć i poobcinać trzonki. Gotować 10-12 min. w osolonej wodzie. Odcedzić, przelać zimną wodą i osączyć. Grzyby włożyć do słoików. Zalać ugotowaną zalewą. Zamknąć słoiki i pasteryzować ok. 15 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna Jussstiii

24.08.2011 08:38
super:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat