Opienki marynowane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 1 kg opieniek

  • ocet

  • cebula

  • cukier, sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby przebrać, umyć i gotować ok. 30min. Odcedzić, przelać letnią wodą. Zrobić zalewę: 6 szkl. wody 1 szkl. octu 10% 1,5 łyżki soli cebula przyprawy:ziele angielskie, pieprz ziarnisty i liść laurowy Zalewę zagotować, włożyć obgotowane grzyby i gotować 30 min. Włożyć wrzące do wyparzonych słoiczków, zakręcić dokładnie i studzić odwrócone do góry dnem. Nie ma potrzeby pasteryzowania! SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 05.07.2015 15:53
Już niedługo zaś je zrobię na zimę.
Anna133 18.03.2012 18:30
marynowane grzybki są naj lepsze
Justyna Jussstiii 24.08.2011 08:38
super:)
kate.500 18.06.2011 00:09
pycha
Anna146 14.05.2011 06:51
super sprawa
Smakosz6 06.10.2010 19:37
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat