Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Opiekane opieńki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

opieńki
mąka do panierki
jajko do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Opiekane opieńki

Opieńki oczyścić i delikatnie posolić. Panierować w mące, następnie w jajku i na koniec w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota76 31.10.2015 11:54
muszę wypróbować
Habibi 21.10.2013 18:39
Uwielbiamy tak przygotowane grzybki. Ja dzisiaj przerobiłam masę opieniek, a mogłam przecież troszkę usmażyć :)
bogusia19 21.10.2013 12:06
na pewno smaczne
dodi 21.10.2013 10:37
smakowite opieńki
ana1 21.10.2013 10:26
bardzo lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak