Opiekane krokiety z szynki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Farsz:

  • szynka wieprzowa bez kości

    60 dkg
  • jajko

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • naleśniki

  • mleko

    2 szkl
  • jajko

    1 szt
  • mąka

    1-1,5 szkl
  • sól

    do smaku
  • DODATKOWO:

  • tłuszcz

    do smażenia
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Opiekane krokiety z szynki foto
Mięso dokładnie myjemy i osuszamy. Wkładamy do garnka i gotujemy do miękkości. Cebulę obieramy, siekamy i lekko podrumieniamy na tłuszczu. Mięso mielimy razem z cebulą. Do masy wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Wszystko dokładnie mieszamy.
Krok 2 - Opiekane krokiety z szynki foto
Z podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy naleśniki. Na usmażone naleśniki nakładamy farsz. Zwijamy w kopertę. Na jeden talerz wybijamy jajko, rozmącamy. Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą
Krok 3 - Opiekane krokiety z szynki foto
Krokiety zanurzamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rumiano z obu stron.
Krok 4 - Opiekane krokiety z szynki foto
Podajemy z barszczem czerwonym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Alex_M 31.12.2013 12:13
mnie by smakowało :)
adelajda 24.11.2013 13:44
z barszczykiem super :)
alaaa 22.09.2013 14:52
z barszczykiem najlepsze
Motorek 17.08.2013 08:54
smaczne są z barszczem
Seba 29.04.2013 08:50
pyszniutkie
rjustysia 29.03.2013 21:32
Wprost przepadam za takimi krokietami!
Dorian 02.02.2013 22:11
pyszne
Adamorek 04.09.2012 19:01
fajny farsz
RenataZ-et 25.08.2012 22:47
ale świetne
Ewelina38 24.08.2012 21:50
uwielbiam takie właśnie z czerwonym barszczykiem :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat