Opiekana ryba w zalewie octowej

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z ryby

    1 kg
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • jajko

    2-3 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • tłuszcz do smażenia

  • zalewa octowa:

  • woda

    1,5 litra
  • ocet

    250 ml
  • cukier

    6 łyżek
  • sól

    1 łyżka
  • ziele angielskie

    5 sztuk
  • Liść laurowy suszony Prymat

    4 sztuki
  • cebula

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę oprószyć solą i pieprzem, obtaczać w roztrzepanym jajku i bułce tartej i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Wodę, cukier, sól, ziele angielskie i liście laurowe zagotować. Dodać pokrojoną w plastry cebulę i gotować minut. Wystudzić, dodać ocet. Dokładnie wymieszać. Taką zalewą zalać opieczoną rybę. Odstawić na przynajmniej 1 dobę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mela25 19.12.2013 19:11
moja ulubiona rybka
IwonaKa 18.09.2013 00:15
uwielbiam taką rybkę
caralajna 06.09.2013 07:53
brzmi smacznie
ben-ka 23.04.2013 09:49
taka rybka to pychotka!
Alex_M 28.03.2013 09:33
lubie taka rybke :)
IlonaAlbertos 08.01.2013 14:41
Wygląda bardzo apetycznie. Czasami też robię taką rybkę. Smażę, a później do słoiczka i w zalewę. Pycha.
Angelika10 09.09.2012 01:07
super
fictor123 29.05.2012 06:50
pycha
gacopierz23 05.04.2012 21:37
uwielbiam
mela251 11.01.2012 09:54
swietne przepisy na ryby

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat