Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z ryby
1 kg -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
jajko
2-3 sztuki -
Bułka tarta klasyczna Prymat
-
tłuszcz do smażenia
-
zalewa octowa:
-
woda
1,5 litra -
ocet
250 ml -
cukier
6 łyżek -
sól
1 łyżka -
ziele angielskie
5 sztuk -
Liść laurowy suszony Prymat
4 sztuki -
cebula
3 sztuki
Przepis i sposób przygotowania Opiekana ryba w zalewie octowej
Wodę, cukier, sól, ziele angielskie i liście laurowe zagotować. Dodać pokrojoną w plastry cebulę i gotować minut. Wystudzić, dodać ocet. Dokładnie wymieszać. Taką zalewą zalać opieczoną rybę. Odstawić na przynajmniej 1 dobę.
Komentarze (24)
Załaduj więcej komentarzy (14)