Omletowe roladki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 3 łyżki masła

  • 20 dag mrożonego szpinaku

  • sól, pieprz

  • parmezan

    2 łyżki
  • śmietana

    2 łyżki
  • jajko

    4 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka zmiksować, doprawić solą. Na dużej patelni rozpuścićłyżkę masła, wylać masę, usmażyć omlet.
Rozmrożony szpinak przesmażyć na reszcie masła, dodać śmietanę, ser, odrobinę soli i pieprzu. Szpinakiem posmarować omlet, zwinąć go w rulon, pokroić na plastry o grubości 2-2,5 chm. Podawać z bagietką i sałatą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iknkirke 01.01.2012 17:00
mniam
Kate131 23.05.2011 08:35
pycha
kamilaj 29.08.2010 19:39
rzeczywiście pyszne
mamusia1 27.08.2010 23:22
ciekawy przepis!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat