Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet ze szpinakiem i cebulką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 2 łyżeczki
cebula 1/2 sztuki
szpinak świeży 2 garście

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet ze szpinakiem i cebulką

Jajka wbić do miseczki, rozmieszać (nie ubijać ich), lekko doprawić solą i pieprzem. Cebulę pokroić w kostkę, lekko zrumienić na maśle. Szpinak oczyścić, grubo pokroić, dodać do cebuli, podsmażyć. Na szpinak z cebulą wylać jajka, rozlać na brzegi. Smażyć na małym ogniu nie mieszając. Jak jajka prawie całkowicie się zetną, omlet delikatnie odwrócić na drugą stronę, dosmażyć. Gotowy omlet delikatnie zsunąć na talerz zwijając go w rulon.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 16.07.2016 21:14
Przepyszny
ilka01 16.07.2016 12:00
uwielbiam :)
Franciszek 16.07.2016 11:15
dobre i szybkie śniadanie
Madzai 16.07.2016 09:41
Super dobry :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak