Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet ze szparagami, pieczarkami i papryką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

szparagi zielone 6 szt
pieczarki 5-6 szt
papryka czerwona 1/4 szt
masło 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet ze szparagami, pieczarkami i papryką

Szparagi odciąć na 1/3 wysokości od dołu. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Paprykę umyć i pokroić w kostkę. Warzywa i grzyby wrzucić na patelnię, nalać wody do wysokości szparagów , posolić i dusić pod przykryciem aż będą miękkie. W tym czasie woda powinna odparować. Następnie zdjąć szparagi, paprykę i pieczarki z patelni. NA patelni rozpuścić łyżeczkę masła. Jajka ubić z solą i pieprzem i wlać na patelnię. Na jajkach położyć szparagi, paprykę i pieczarki, smażyć pod przykryciem, aż omlet się zetnie. Podawać gorący. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna Kryla 01.02.2018 12:10
Dziekuję:)
Motorek 21.05.2017 13:22
fajny pomysł
Wafelek2601 13.05.2017 20:07
wygląda pysznie
Stenka 12.05.2017 16:38
smczne danie
Ada-Gaba 12.05.2017 15:41
apetyczne śniadanie
Konczi 12.05.2017 12:38
pysznie! skusiłabym sie
Mniam 12.05.2017 11:56
Świetny omlet, szczególnie teraz jak jest sezon na szparagi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak