Omlet z warzywami i parmezanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
  • sól do smaku

    2 szczypty
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    2 szczypty
  • pomidor

    1 szt
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • cebula czerwona

    1/2 szt
  • kindziuk

    50 g
  • Kminek mielony Prymat

    2 szczypty
  • Sól himalajska różowa drobnoziarnista jodowana Prymat

    3 szczypty
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    4 szczypty
  • olej rzepakowy

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    1 łyżka
  • parmezan starty

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajko rozbełtujemy z jogurtem, solą i pieprzem, na patelnię wlewamy łyżkę oleju a na to jaja, zmniejszamy ogień i na wolnym czekamy aż się ładnie zetnie.

W tym czasie na drugiej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, dodajemy pokrojone warzywa, kińdziuk, przyprawy i przesmażamy aż do odparowania soków, następnie przekładamy całośc na omlet, posypujemy natką i parmezanem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 10.12.2016 09:50
pyszności :)
Malinka 09.12.2016 17:51
Taki omlet to dopiero pyszności!
halina17 09.12.2016 17:48
Dobry omlet.
Grazyna0211 09.12.2016 15:32
smaczna wersja
AZgotuj 09.12.2016 12:12
genialny!!!
Aleksandra/Olcia 09.12.2016 11:52
śniadanie idealne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat