Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z truskawkami i otrębami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
mleko 2% 1/2 szkl
mąka pszenna 2 łyżki
otręby owsiane 50 g
miód prawdziwy 2 łyżki
truskawki 10 szt
sól
cukier puder do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z truskawkami i otrębami

Białka ubić na sztywno z solą. Żółtka, miód, mąkę i mleko zmiksować. Dodać pokrojone truskawki i pianę z białek, delikatnie wymieszać.
Na patelni z grubym dnem rozgrzać niewielką ilość oleju. Wylać ciasto i na małym ogniu smażyć na złoty kolor. Przewrócić z pomocą deski lub pokrywki. Usmażyć z drugiej strony. Przełożyć na talerz. Podawać posypany cukrem pudrem, udekorowany truskawkami i listkami melisy. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 10.01.2015 15:09
u mnie omlet zawsze na słono:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak