Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z tofu i pesto

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3-4 szt
tofu 15 dag
pesto 2 łyżki
oliwa 2 łyżki
bazylia świeża 1 łyżka
mleko sojowe 2 łyżki
cebula
ziemniak
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z tofu i pesto

Ziemniak obrać, pokroić w plastry, zanurzyć we wrzątku, zagotować przez 3 minuty, odcedzić. Cebulę obrać, posiekać jak najdrobniej, ser tofu pokroić w plastry, każdy posmarować pesto. Jajka rozbić. Wlać mleko sojowe. Posolić do smaku, przyprawić pieprzem, energicznie roztrzepać. Na głębokiej patelni o grubym dnie, rozgrzać mocno oliwę, wrzucić cebulę, zrumienić. Patelnię zdjąć z ognia. Połowę cebuli zdjąć z patelni. Resztę ułożyć równa warstwą na dnie, przykryć połową ziemniaków i tofu, przykryć warstwą odłożonych ziemniaków, tofu i cebuli, zalać roztrzepanymi jajkami. Patelnię postawić na małym ogniu, smażyć powoli 10 minut, następnie wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 180-200stc, zapiekać na rumiano 5-7 minut. Podawać na gorąco, przed podaniem posypać posiekaną bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak