Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt.
mleko 3,2% 2 łyżki
sól
pieprz
pieczarki 150 g
cebula 0,5 szt.
tymianek
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z pieczarkami

Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę pokroić w kostkę. następnie cebulę zeszklić na patelni, dodać pieczarki, posolić i smażyć do momentu aż zmiękną. Pod koniec smażenia pieczarki z cebulą przyprawić pieprzem i tymiankiem.
Jaja roztrzepać w misce, dodać mleko, trochę soli i pieprzu. Omlet smażyć na patelni z odrobiną oleju z obu stron, do momentu aż jajka się zetną i omlet lekko się zarumieni.
Przed podaniem na omlet wyłożyć pieczarki, można złożyć go na pół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 19.05.2016 16:33
wyglada apetycznie
gosia561 29.02.2016 18:30
Na porządne śniadanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak