omlet z parówką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    1 szt
  • cebula

    1/2 szt
  • papryka czerwona

    1/4 szt
  • jajka

    2 szt
  • mąka pszenna

    1/2 szkl
  • mleko

  • sól i pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzać masło, wsypać pokrojoną cebulę i paprykę, chwilę poddusić. Następnie dodać obraną z osłonki i pokrojoną w plasterki kiełbasę parówkową, podsmażyć.
Jajka wybić do miseczki, dodać mąkę i odrobinę mleka by ciasto uzyskało odpowiednią konsystencję. Dodać przyprawy.
Ciasto wlać na patelnię. Smażyć pod przykryciem na wolnym ogniu aż ciasto się zetną. Smażyć z obu stron.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agnieszka214 05.01.2017 13:23
lubie takie sniadanka
ziutka123 05.01.2017 12:38
fajnie wygląda

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat