Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

omlet z migdałami

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko
3
mąka pszenna
3 łyżki
cukier
1 łyżeczka
sól
szczypta
Sklep Prymat
mleko
1-2 łyżki
płatki migdałowe
garstka
olej do smażenia
dżem
2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: omlet z migdałami

Jaja roztrzepujemy, dodajemy mąkę, cukier i sól. Gdy mamy za duże łyżki i ciasto wyjdzie za gęste, możemy je rozrzedzić mlekiem. Mieszamy wszystko trzepaczką, lub mikserem. Ciasto wylewamy na rozgrzaną patelnię z niewielką ilością tłuszczu. Posypujemy migdałami i czekamy, aż spód się zrumieni. Gdy to nastąpi, przekręcamy na drugą stronę i znów czekamy na zrumienienie. Wykładamy na talerz i polewamy dżemem (i mnie ze śliwek)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak