omlet z marchewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    2 łyzeczki
  • jajko

    1 szt
  • marchewka

    1 szt
  • woda

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę obieramy i kroimy na plasterki. Po zagotowaniu wody wrzucamy marchewkę i gotujemy do miękkości. Rozdrabniamy marchewkę. Jajko ubijamy i smażymy na maśle. Wyjmujemy na talerz. Wypełniamy omlet papką marchewkową i składamy na pół.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata72 22.04.2012 10:20
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat