Omlet z łososiem i roszponką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2 sztuki
  • twarożek

    2 łyżki
  • łosoś wędzony

    50 g
  • roszponka

    2 garście
  • parmezan

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • oliwa

    3-4 łyżki
  • skórka z cytryny

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Roztrzepujemy jajka, solimy i pieprzymy, a następnie podsmażamy na oliwie. Gdy jajka się lekko zetną, układamy na omlecie kawałki łososia i małe porcje twarożku. Zmniejszamy ogień, przykrywamy pokrywką i smażymy około 2-3 minut - do momentu aż góra omletu się zetnie. Podajemy posypane rukolą [bądź roszponką jak u mnie], parmezanem i skórką cytrynową. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grażyna13 27.04.2011 09:31
MNiam :)
Grażyna13 28.12.2010 10:22
Pysznie wygląda :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat