Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Omlet z łososiem i roszponką

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko
2 sztuki
twarożek
2 łyżki
łosoś wędzony
50 g
roszponka
2 garście
parmezan
2 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
oliwa
3-4 łyżki
skórka z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z łososiem i roszponką

Roztrzepujemy jajka, solimy i pieprzymy, a następnie podsmażamy na oliwie. Gdy jajka się lekko zetną, układamy na omlecie kawałki łososia i małe porcje twarożku. Zmniejszamy ogień, przykrywamy pokrywką i smażymy około 2-3 minut - do momentu aż góra omletu się zetnie. Podajemy posypane rukolą [bądź roszponką jak u mnie], parmezanem i skórką cytrynową. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 27.04.2011 09:31
MNiam :)
Grażyna13 28.12.2010 10:22
Pysznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak