Omlet z kaszą jaglaną i cukinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3 szt.
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • kasza jaglana

    1/2 ugotowana
  • sól morska

    do smaku
  • pieprz czarny mielony

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W misce rozkłócamy jajka za pomocą widelca lub trzepaczki. Masę jajeczną dobrze napowietrzamy.
Dodajemy ugotowaną kaszę, pokrojoną w cienkie plasterki cukinię, przyprawy i zioła.
Mieszamy razem i wylewamy na rozgrzaną patelnię z łyżką oleju.
Smażymy na wolnym ogniu, przez około 10 minut, co jakiś czas podważając omlet i wlewając pod spód jajka, które się jeszcze z wierzchu nie ścięły.
Omlet możemy nakryć pokrywką, co przyspieszy proces smażenia.
Podajemy gorący.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka-87-25 19.06.2017 07:11
pyszności! super kolor,
Ada-Gaba 03.12.2016 22:08
idealny na śniadanie
aniagdz 06.12.2013 09:34
zdrowo i pysznie;)
Niki22 05.12.2013 21:02
przepysznie wyglada aż ślinka cieknie :)
Megg 05.12.2013 20:19
wygląda bardzo smakowicie
gosia561 05.12.2013 19:42
śniadanie idealne
Noruas 05.12.2013 19:37
pyszności! super kolor, a takie wykorzystanie kaszy jest bardzo ciekawe. Muszę wypróbować.
Ola1984 05.12.2013 19:19
Uwielbiam wszelkie wariacje na temat omletów. Z kaszą jaglaną jeszcze nie próbowałam.
cukiereczek 05.12.2013 18:48
wspaniały,apetyczny
norweska20 05.12.2013 18:48
smakowity ten omlet

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat