Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
3 szt. -
natka pietruszki
2 łyżki -
kasza jaglana
1/2 ugotowana -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
do smaku -
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Przepis i sposób przygotowania Omlet z kaszą jaglaną i cukinią
Dodajemy ugotowaną kaszę, pokrojoną w cienkie plasterki cukinię, przyprawy i zioła.
Mieszamy razem i wylewamy na rozgrzaną patelnię z łyżką oleju.
Smażymy na wolnym ogniu, przez około 10 minut, co jakiś czas podważając omlet i wlewając pod spód jajka, które się jeszcze z wierzchu nie ścięły.
Omlet możemy nakryć pokrywką, co przyspieszy proces smażenia.
Podajemy gorący.
Smacznego!
Komentarze (10)