Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z kaki i dżemem wiśniowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
mąka pszenna 1 czubata łyżka
masło 1 łyżeczka
kaki 1/2 małej sztuki
dżem wiśniowy 3 łyżeczki
cukier puder wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z kaki i dżemem wiśniowym

Jajka wbić do miseczki. Dodać do nich cukier waniliowy i mąkę, dokładnie roztrzepać. Na patelni rozgrzać masło, wylać na nią jajka. Smażyć na małym ogniu, aż jajka zaczną się ścinać. Na jednej połowie ułożyć obrane i pokrojone na mniejsze kawałki kaki i dżem wiśniowy. Omlet złożyć na pół, lekko docisnąć. Omlet smażyć jeszcze 1-2 minuty. Gotowy omlet zsunąć na talerz, oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 25.07.2016 20:31
Smakowicie wygląda
Małgorzata92 25.07.2016 17:31
Super przepis :)
V_kuchareczka 25.07.2016 17:09
Pysznie wygląda
gosia56 25.07.2016 09:53
Pyszny omlecik;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak