Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z grzybami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne 15 dag
cebula 1/2 szt
jajko 4 szt
masło 50 g
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z grzybami

1. Grzyby oczyszczam, płuczę i kroję na mniejsze kawałki. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Na patelni, na maśle podsmażam grzyby razem z cebulą.

2. Jajka ubijam trzepaczką z odrobiną soli i pieprzu. Jajka wylewam na grzyby na patelni. Smażę na małym ogniu. Kiedy omlet lekko się zarumieni przewracam delikatnie na drugą stronę i chwilą smażę. Gotowy omlet wykładam na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak