Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

omlet z fasolką szparagową

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3
chleb 3 kromki
fasolka szaragowa 100 g
ser żółty
olej
sól
pieprz
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: omlet z fasolką szparagową

Kroki postępowania

1
cebulę obieramy, szklimy na odrobinie oleju. Chleb kroimy w kostkę, dodajemy do cebulki i robimy grzanki.
Krok 1 - omlet z fasolką szparagową foto
2
Fasolkę gotujemy al dente.
Krok 2 - omlet z fasolką szparagową foto
3
Ser kroimy w drobną kostkę. Dodajemy razem z fasolką do grzanek.
Krok 3 - omlet z fasolką szparagową foto
4
W tym samym czasie wybijamy do głębokiego talerza czy też miski 3 jajka. Roztrzepujemy je i przyprawiamy solą i pieprzem.
Krok 4 - omlet z fasolką szparagową foto
5
Zalewamy wszystkie składniki roztrzepanym jajkiem. Smażymy z obu stron. Smacznego.
Krok 5 - omlet z fasolką szparagową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Triss 10.03.2014 10:07
fajne, sycące śniadanie. ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak