Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z fasolką szparagową

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3 szt
fasolka szparagowa 10 dag
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z fasolką szparagową

Fasolke myjemy, obcinamy końce, kroimy na kawałki i gotujemy w osolonym wrzątku. Rozgrzewamy niezbyt mocno patelnię z niewielka ilościa oliwy z oliwek. Do miski wbijamy po kolei jajka sprawdzając czy są świeże. Do jajek dodajemy szczyptę soli i pieprzu świezo mielonego oraz zioła prowansalskie. Roztrzepujemy jajka z przyprawami i wylewamy na patelnię, dodajemy fasolkę. Smażymy pod przykryciem az omlet się zetnie (do 10 min).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 03.01.2013 11:00
dziękuję :)
mufinka79 13.11.2012 18:18
pyszna i kolorowa :)
Barbara/zuza22_85 07.10.2012 21:16
pyszny
dorota20w 21.08.2012 21:45
dziekuję
Zoso 20.08.2012 23:39
smaczny kolorowy i zdrowy
wedith1 03.08.2012 15:44
Proste i smaczne - to lubię :)
dorota20w 31.07.2012 10:50
dziekuję
Amellia 30.07.2012 18:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak