Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet z boczkiem i serem żółtym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 3
boczek 4 plasterki
ser żółty 3 plasterki
sól
pieprz
masło 1 łyżka
woda 3 (źródlana)

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet z boczkiem i serem żółtym

jajka wybić do miseczki, dodać 3 łyżki wody ( po łyżce na jajko) i 3 szczypty soli ( tak samo jak z wodą). Wymieszać dokładnie i wylać na średniej wielkości patelni z rozgrzanym masełkiem. Przez kilka minut piec na małym ogniu pod przykryciem. Następnie na połowie omletu ułożyć boczek i ser żółty. Omlet ma być od spodu już ścięty i odchodzący od patelni a na wierzchu jeszcze wilgotny(nie ścięty). Następnie składamy omlet na pół tak żeby w środku znalazł się ser i boczek. Pieczemy jeszcze kilka minut na małym ogniu pod przykryciem aż do całkowitego ścięcia jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak