Przepis i sposób przygotowania na: Omlet "po hiszpańsku".
Kroki postępowania
Gdy ziemniaki wystygły pokroiłam je w kostkę.Pokroiłam także cebulę i paprykę w niespecjalnie równą kostkę.Na patelni rozgrzałam oliwę z oliwek.Przełożyłam na patelnię pokrojoną cebulę i chwilę ją podsmażałam.W trakcie podsmażania cebulę odrobinę posoliłam.W międzyczasie wbiłam do naczynia jajka i dodałam do nich mleko.Do jajek dosypałam przyprawy(trochę soli,pieprzu,granulowanego czosnku,słodkiej mielonej papryki i sporo suszonej naci pietruszki).Wymieszałam wszystko dokładnie.
Smak jest świetny,wyrazisty.Omlet pysznie pachnie i równie dobrze smakuje.Jest przyjemnie doprawiony.Zjedliśmy go bez żadnych dodatków,jest na tyle dobry w smaku,że nie potrzeba już polewać go sosem,czy ketchupem.Jeśli ktoś ma ochotę na pizzę,to taki omlet w pewnym stopniu może zaspokoić tą chęć, bo jest pewne podobieństwo w smaku.