Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet po hiszpańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 40 dag
zielony groszek 15 dag
olej 4 łyżki
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
jaja 6 szt
natka pietruszki 4 łyżki
szynka gotowana 20 dag
pomidorki koktajlowe 6 szt
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet po hiszpańsku

Ziemniaki i cebulę obrać i pokroić w plastry. Szynkę pokroić w kosteczkę, a pomidorki w ćwiartki. Ziemniaki z groszkiem gotować do miękkości. Na oleju podsmażyć cebulę, dodać przeciśnięty czosnek, ziemniaki i groszek. Smażyc wszystko jeszcze 5 minut. Jaja ubić z natką. Doprawić pieprzem, solą i dodać wszystkie dodatki. Przelać z powrotem wszystko na patelnie. Smażyć 5 minut, potrząsając i odsuwając brzegi omleta. Wstawić jeszcze do piekarnika (tylko górna grzałka) do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak