Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet otrębowy de lux

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2
otręby pszenne 1 łyżka
otręby owsiane 2 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
wędlina drobiowa 3 plastry
pomidor 1/2 sztuki
ser light 2 plasterki
papryka czerwona 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet otrębowy de lux

Pomidora i paprykę pokroić w kostkę,dać do miseczki.
Wbić 2 jajka,dodać jogurt i otręby oraz pokrojoną wędlinę.
Dokładnie wymieszać.
Masę wylać na rozgrzaną patelnię (bez tłuszczu) i smażyć na małym ogniu pod przykryciem aż lekko się zetnie.
Obrócić łopatką na drugą stronę i ułożyć plasterki sera(ja daję dodatkowo pomidora)
Podsmażyć jeszcze chwilę aż ser się rozpuści.
Omlet jest pyszny,na śniadanie lub obiad(zamiast wędliny można dodać ugotowanego kurczaka)
SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 27.01.2013 09:06
fajny omlet,zdrowy
jozefinach 15.01.2013 22:40
Mniam, mniam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak