Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet niedzielny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jarzyny ugotowane i starte na tarce o grubych oczkach 20 dag
posiekany szczypiorek 1 łyżeczka
jajko 4 szt
Koperek suszony Prymat 1 łyżeczka
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1/2 łyżeczki
smietana 18% 3 łyżki
masło 1 łyżka
sól 1 szczypta
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
natka pietruszki 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet niedzielny

Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć warzywa. Jajka rozmieszać ze śmietaną, solą czosnkową, natką, koperkiem i szczypiorkiem, doprawić solą i pieprzem. Zalać warzywa, wymieszać i usmażyć z obu stron. Podawać z ciemnym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 20.10.2010 16:04
omlet jak omlet ale zjeść można
marta639 17.09.2010 15:18
Ciekawy przepis.
Barbara55 16.09.2010 15:53
to u mnie piątkowy
MAŁGORZATA108 12.07.2010 21:23
U mnie nazywał się będzie omlet wtorkowy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak