Omlet niedzielny

Omlet niedzielny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jarzyny ugotowane i starte na tarce o grubych oczkach

    20 dag
  • posiekany szczypiorek

    1 łyżeczka
  • jajko

    4 szt
  • Koperek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

    1/2 łyżeczki
  • smietana 18%

    3 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • sól

    1 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • natka pietruszki

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Omlet niedzielny

Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć warzywa. Jajka rozmieszać ze śmietaną, solą czosnkową, natką, koperkiem i szczypiorkiem, doprawić solą i pieprzem. Zalać warzywa, wymieszać i usmażyć z obu stron. Podawać z ciemnym pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

rakow2
rakow2 20.10.2010 16:04
omlet jak omlet ale zjeść można
marta639 17.09.2010 15:18
Ciekawy przepis.
Barbara55 16.09.2010 15:53
to u mnie piątkowy
MAŁGORZATA108 12.07.2010 21:23
U mnie nazywał się będzie omlet wtorkowy.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat