Omlet miodowy

Omlet miodowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2
  • mąka

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    0,5 łyżeczki
  • miód

    2 łyżeczki
  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Omlet miodowy

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na pianę, dodać żółtkami miód, ubić. Dodać proszek do pieczenia i mąkę.Wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Wylać ciasto i usmażyć na złoty kolor z obu stron.
podawać polany miodem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat