Omlet jabłkowy sylki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    2
  • mleko 2 %

    50 ml
  • mąki

    1 łyżka
  • miód prawdziwy

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • sól

    szczypta
  • cynamon

    1/2 łyżeczki
  • oliwa

    1 łyżka
  • jabłko

    1 czerwone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W miseczce wbijam jajka i roztrzepuje,dodaje mleko oraz mąkę przesianą. Posolić i energicznie wymieszam. Jabłka kroję w cienkie plasterki skrapiam sokiem i posypuje cynamonem. Na patelni rozgrzewam oliwkę,dolewam miodu i wrzucam do tego jabłka. Duszę przez kilka minut. Gdy jabłka zaczną mięknąć,wlewam powoli ciasto omletowe i przykrywam pokrywką .Gotowe wyłożyć na talerz i posypać cukrem pudrem.Do tego można podać bitą śmietanę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 18.10.2013 00:16
Fajny taki.
sylwiusia055 09.10.2013 20:28
ciekawy przepis nie robiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat