Omlet biszkoptowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 łyzki
  • jaja

    6
  • cukier

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

żółtka utrzeć z cukrem, następnie z mąką. Dodać białka ubite na pianę. Rozpuścić na patelni masło, wlać przygotowaną masę. Jak zacznie się rumienić- nałożyć na nią konfitury i złożyć w wielki pieróg. Posypać cukrem, oblać sokiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bercik1 15.12.2011 23:29
I zrobiony- bardzo smaczny, puszysty.
bercik1 11.11.2011 21:13
Lubię takie omlety.
Barbara55 30.03.2011 16:32
dobry na ząb
banditka 23.03.2011 13:37
jaki fajny!!
kielcok1 04.03.2011 15:14
całkiem całkiem
rakow2 21.12.2010 13:52
można przekąsić
Krzysztof42 09.06.2010 15:34
coś nowego

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat