Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

OMLET BIAŁKOWY Z GRUSZKAMI

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

OMLET

białko 3 szt
mąka żytnia 1 łyzka
mleko 0,3 szkl
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
oliwa 1 łyzeczka

CHUTNEY

gruszka 1 szt
cebula 1 szt
miód płynny 1 łyzka
czosnek ząbki 1 szt
ocet jabłkowy 1 łyzeczka
cynamon 1 szczypta
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
oliwa 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: OMLET BIAŁKOWY Z GRUSZKAMI

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

CHUTNEY:

Na odrobinie oliwy podsmażamy drobno posiekaną cebulę, dodajemy pokrojoną w kostkę gruszkę, podlewamy odrobiną wody i prażymy do miękkości.

Pod koniec dodajemy przeciśnięty czosnek, ocet winny, łyżeczkę miodu i po szczypcie przypraw – mieszamy.

OMLET:

Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.

Dodajemy ubite na sztywno białka oraz mleko – mieszamy.

Smażymy z 2 strona na lekko natłuszczonej patelni.

CAŁOŚĆ:

Omlet podajemy na ciepło z przygotowanym chutneyem.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 31.10.2015 12:58
Prawdziwe pyszności!
IZABELA29 31.10.2015 11:21
fajne połączenie
Aleksandra/Olcia 31.10.2015 10:26
ale bym zjadła super! :-D
Franciszek 31.10.2015 00:35
dobry przepis
Łukasz15 30.10.2015 22:42
Ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak