Omlet bakaliowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    2 sztuk
  • jogurt naturalny

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    2 łyżek
  • rodzynki

    1 łyżeczka
  • morele suszone

    3 sztuki
  • łyżka masła

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Białka oddziel od żółtek i ubij je na sztywną pianę.Do żółtek dodaj jogurt naturalny i mąkę. Dokładnie wymieszaj masę- tak by miała konsystencję gęstej śmietany. Przygotowaną masę delikatnie połącz z pianą ubitą z białek. Rodzynki i suszone morele drobno pokrój. Wsyp je do ciasta, dokładnie wymieszaj. Na pateni rozpuść masło. Wlej masę i smaż z obu stron na złoty kolor.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Iwona43 20.11.2011 14:34
super dla dzieci:)
Karolcia12 03.02.2011 20:50
musi być smaczny ten omlet, trzeba będzie wypróbować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat