Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Okruszkowy deser

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

świeżego pieczywa 350 gram
natki pietruszki 1 pęczek
oregano 1 gałązka
oliwy z oliwek 125 ml
czosnku 3 ząbki
makaronu wstążki 500 gram
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Okruszkowy deser

W garnku zagotowałam wodę z dodatkiem soli.Gdy ta zaczęła wrzeć wsypałam makaron.Gotowałam 5 minut -aby makaron stał się al dente ( pół twardy). Do miski wsypałam pokruszone świeże kromki chleba,posiekaną pietruszkę (2 łyżki) oraz posiekane oregano( 1 łyżka) wymieszałam.Całość lekko zmiksowałam.Na patelni z dodatkiem oliwy wycisnęłam czosnek.Dorzuciłam zawartość z miski.Podsmażałam na wolnym ogniu,pod koniec przyprawiając solą oraz pieprzem. Gdy makaron się ugotował,odcedziłam na durszlaku.Wybraną porcję przełożyłam na miseczkę,polałam oliwą z oliwek oraz wymieszałam z okruszkami z patelni *cała zawartość*.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak