Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Okoń wg Anusi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

okoń 1 szt
czosnek 2 ząbki
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 1 łyżka
sól wg uznania
pieprz wg uuznania
seler naciowy 1-2 gałązki
olej do smażenia
masło 2 łyżki
sos worcester 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Okoń wg Anusi

Kroki postępowania

1
Rybę dokładnie umyć i osuszyć. Czosnek pokroić w plasterki, wrzucić do miseczki, wlać olej i sos worcestershire, dodać pozostałe składniki marynaty. Dobrze wymieszać. Przygotowaną marynata natrzeć rybę w środku i na zwenątrz. Odstawic do lodówki na 1-2 godz.
Krok 1 - Okoń wg Anusi foto
2
Rybę oczyścić z pozostałości marynaty. Na patelni rozgrzać olej, dodać masło i obsmażyc rybę. Następnie przełożyć na folię aluminiową obłożyć listkami selera i podpiec w piekarniku około 10 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 2 - Okoń wg Anusi foto
3
Podawać z ulubionymi dodatkami. U mnie to niestety były frytki... :)
Krok 3 - Okoń wg Anusi foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 19.10.2013 11:08
świetnie przyrządzona ryba
Alex_M 16.09.2013 11:08
apetycznie wyglada
ONY_za_kare 15.09.2013 12:09
smaczna rybka
Mniam 14.09.2013 00:39
Na pewno był smaczny.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak