Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kostka rosołowa
ryż 0,5 szkl
ogórek kiszony 4 szt
marchew
natka pietruszki
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
sól
jogurt naturalny 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa z ryżem

Do garnka wlewamy wodę. Dodajemy kostkę rosołową i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy startą marchewkę oraz ogórki. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości. W tym czasie w osobnym garnku gotujemy ryż wodzie z dodatkiem soli. Ugotowany ryż przekładamy do zupy. Dodajemy natkę i doprawiamy do smaku. Na koniec zabielamy jogurtem naturalnym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak