Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa na żeberkach z mlekiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 2,5 l
żeberka wieprzowe 4 sztuki
ogórki kiszone 7-8 sztuk
ogórek gruntowy 2 sztuki
ziemniaki 10 małych sztuk
marchewki 2 duże sztuki
mleko 250 ml
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa na żeberkach z mlekiem

1.Mięso zagotowujemy , dodajemy ziemniaki - oczyszczamy z zawiesiny. Ogórki i marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach , mieszamy razem w misce , odstawiamy by puściły soki.
2.Warzywa wraz z wytworzonym sokiem dodajemy do garnka , gdy będą miękkie wlewamy mleko sól i pieprz , gotujemy razem ok 5 min delikatnie mieszając . Podajemy z kawałkami mięsa z żeberek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 18.01.2016 16:30
ciekawa zupka
olkaaa 18.01.2016 07:34
brzmi ciekawie
norweska20 17.01.2016 22:50
smaczna propozycja
JulkaTomeczek 17.01.2016 21:40
Pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak