Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa na skrzydle od indyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 2 sztuki
korzeń pietruszki 2 sztuki
sól do smaku
ogórki kiszone z 1 litra słoików
śmietana 30% 200 ml
ziemniaki 500 g
zalewa z ogórków
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 ziarenka
indyk 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa na skrzydle od indyka

W garnku gotujemy skrzydło z indyka. Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy pojawia się szumowiny zdejmujemy je. Obieramy marchew i korzeń pietruszki. Dodajemy marchew i pietruszkę. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do garnka. Na tartce o grubych oczkach ścieramy ogórki kiszone. Dodajemy do garnka. Wlewamy samą zalewę ze słoika. Gotujemy i wlewamy śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 31.05.2013 22:15
lubie takie przepisy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak