Ogórkowa na rosole

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół z kury

  • ogórki kiszone

  • ziemniaki

    3 duże
  • marchew

    1 sztuka
  • śmietana 18-procentowa

  • przyprawa w płynie

  • koperek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W rosole z kury gotujemy starte na tarce ogórki. Osobno w garnku gotujemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchew. Gdy zmiękną dodajemy do zupy (o ile już ogórki zmiękły). Przyprawiamy do smaku,zabielamy śmietaną i posypujemy koperkiem. Gotowa!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta1986 26.12.2011 12:18
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat