Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórkowa na rosole

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rosół z kury
ogórki kiszone
ziemniaki 3 duże
marchew 1 sztuka
śmietana 18-procentowa
przyprawa w płynie
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórkowa na rosole

W rosole z kury gotujemy starte na tarce ogórki. Osobno w garnku gotujemy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchew. Gdy zmiękną dodajemy do zupy (o ile już ogórki zmiękły). Przyprawiamy do smaku,zabielamy śmietaną i posypujemy koperkiem. Gotowa!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 26.12.2011 12:18
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak